Kezdőlap arrow Továbbtanulás
Továbbtanulás

Köszönet a továbbtanulási roadshow segítőinek:

5. osztály - Jánó Viktória, Neuberger Krisztián (kertészet)
6. osztály - Gáspár Csaba, Gyovai Gábor, Molnár Gábor, Papp Lászlóné
7. osztály - Bagoly László (villanyszerelő), Fehér Szabolcs (erdőgazdálkodás), Hauptman Tamás (fotós), Hutflesz Petra (mezőgazd.), Péntek Lajos (mezőgazd.), Tóth László (autószerelő)

 

Szakmák délelőttje a Handlerban

Berg Gusztáv szakközépiskola 

Műszaki pályaválasztó fesztivál, Győr, 2018. november 7.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal tájékoztatása szerint a  2018. november 09-én megrendezésre kerülő Pályaválasztási Kiállításon  délelőtt 11.00 órakor és délután 15.00 órakor kerül megrendezésre szülői értekezlet, melyre

minden érdeklődő szülőt szeretettel várnak.

Nyilt napok a megye középiskoláiban: 

GYTK iskoláiban

GYSZSZC iskoláiban

GYMSZC iskoláiban 

Középiskolák tájékoztatója:
 
 
 
 
 
 
Baross pénztörő verseny
 
 

Mosonmagyaróvári Kossuth Lajos Gimnázium

TOP Football Labdarúgó Akadémia

 

2018-19-es tanév legfontosabb időpontjai továbbtanulók számára:

2018. október 20.

A középfokú iskoláknak, kollégiumoknak eddig a napig nyilvánosságra kell hozniuk a honlapjukon felvételi tájékoztatójukat.

2018. október 31.

Az általános iskola tájékoztatja a nyolcadik évfolyamos tanulókat a felvételi eljárás rendjéről.

2018. november 16.

A hivatal közzéteszi a 6 és 8 évfolyamos gimnáziumi központi írásbeli felvételi vizsgát szervező gimnáziumok, továbbá a nyolcadik évfolyamosok számára központi írásbeli felvételi vizsgát szervező intézmények jegyzékét.

2018. december 7.

A tanulóknak ekkor kell benyújtani a jelentkezésüket a központi írásbeli felvételi vizsgára, közvetlenül a központi írásbeli felvételi vizsgát szervező – az Arany János Tehetséggondozó Programra történő pályázat benyújtása esetén a pályázatban megjelölt – intézménybe.

2019. január 19. 10:00

Az általános felvételi eljárás kezdete. Központi írásbeli felvételi vizsgák napja, az érintett 6 és 8 évfolyamos gimnáziumokban. Központi írásbeli felvételi vizsgák a kilencedik évfolyamra és az Arany János Tehetséggondozó Programba jelentkezők számára az érintett intézményekben.

2019. január 24., 14.00

Pótló központi írásbeli felvételi vizsgák a 6 és 8 évfolyamos gimnáziumokban, továbbá a kilencedik évfolyamra.

2019. február 7.

A központi írásbeli felvételi vizsgát szervező intézmények értesítik az írásbeli eredményéről a tanulókat.

2019. február 21.– március 14.

A szóbeli meghallgatások az általános felvételi eljárás keretében.

A jelentkezések módosításának lehetősége március 21–22. között, a módosító tanulói adatlap kitöltésével. A módosító időszakban az alábbi módosítások végezhetők el:

Az eredetileg megküldött tanulói adatlapon megadott sorrend módosítása, illetve az eredeti tanulói adatlapon szereplő középfokú iskolában, az érintett középfokú iskolával történt előzetes egyeztetés alapján, új tanulmányi terület megjelölése. Az egyeztetés tényét az intézménynek az eredetileg benyújtott jelentkezési lapon fel kell tüntetnie.Új iskolát (és annak tanulmányi területét) nem lehet a módosító tanulói adatlapon feltüntetni! Azon jelentkezők számára, akiknek eredeti tanulói adatlapját is az általános iskola állította elő a módosító tanulói adatlapot is az általános iskola állítja elő, a KIFIR felvételi lap kitöltő rendszer általános iskolák számára készített felületén.

A módosító tanulói adatlapokat március 25-éig kell postára adni a jelentkezőnek (egyéni jelentkező esetén), illetve az általános iskolának (általános iskolás jelentkező esetén) az Oktatási Hivatal címére. A módosító tanulói adatlap mellékleteként semmilyen dokumentumot nem kell csatolni

2019. március 28.

A Hivatal elektronikus formában megküldi a középfokú iskoláknak a hozzájuk jelentkezettek listáját ABC sorrendben.

2019. április 30.

A felvételt hirdető középfokú iskolák megküldik a felvételről vagy az elutasításról szóló értesítést a jelentkezőknek és az általános iskoláknak.

2019. május 6.– augusztus 31.

A középfokú iskola igazgatója rendkívüli felvételi eljárást írhat ki. Rendkívüli felvételi eljárást kell tartani, ha az általános felvételi eljárás keretében a felvehető létszám 90%-ánál kevesebb tanulót vettek fel.

2019. június 20–22. között

Beiratkozás a középfokú iskolákba a középfokú iskola igazgatója által meghatározott időben.