Petőfi-busz

Az „Átröpűlök hosszában hazámon” című utazó kiállítás megérkezett városunkba a Petőfi Sándor-emlékév alkalmából és felső tagozatos tanulóink nagy érdeklődéssel tekintették meg.

A kiállítás a dinamizmusáról ismert alkotó (költő és szerkesztő) karakterét és életművének kiemelkedő darabjait mutatja be.

Természettudomány és micro:bit

A STEMPOnt komplex pályaorientációs és tehetséggondozó program keretében az ELTE Informatika tanszékének oktatói foglalkozásokat tartottak tanulóink számára a központi iskolában egy pályázatnak köszönhetően.
A témák nagyon érdekesek voltak:
7. évfolyamosok számára ” Hűséges társunk a Hold” címmel összekapcsoltuk a programozást a holdciklus változásával, megismertük a Hold ciklusváltozásainak hatásait, majd animáltuk micro:bit segítségével.
8. évfolyamosok számára “Adatok a külvilágból” téma keretében micro:bit szenzorokkal mértünk hőmérsékletet, majd ezeket az adatokat kiértékeltük az excel program segítségével, melyet összekötöttünk a micro:bittel.

Jánossomorja Kultúrájáért Díj

Dravetzky István, művészeti iskolánk vezetője, vehette át a Jánossomorja Kultúrájáért Díjat a város magyar kultúra napi ünnepségén, hétfő este a művelődési ház színpadán.
A zeneiskola vezetője, a helyi fúvós egyesület karnagyának számos nívós tevékenysége csoportosul a fúvós zene oktatása, a fiatalokkal való megszerettetése köré Jánossomorján.

RFF laptopok beüzemelése

A “Digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeinek biztosítása a tanulók és a pedagógusok számára” RRF-1.2.1-2021-2021-00001 azonosító számú európai uniós projekt keretében 5., 6. és 7. évfolyamos tanulóink és szüleik igényelhettek laptopokat a Kréta rendszeren keresztül.

A informatikai eszközök beüzemelésével és a tiszta szoftver igénylésével kapcsolatos segédleteket az alábbi linkről tölthetőek le.

Jogtiszta Office igénylése és aktiválása diákoknak

Beüzemelési segédlet

Nyári táborok meghirdetése

Tisztelt Szülők!

Az intézményünk által szervezett táborokról szeretnék tájékoztatást adni, egyrészt Önöknek a választás lehetőségét felkínálva, másrészt nekünk már most kell a foglalásokat elindítani, hogy a megfelelő helyeket biztosítsuk diákjaink számára.

1. Kenutábor

 • Időpont: 2024.június 23-26.
 • Helyszín: Dunasziget, Pisztráng Kör Egyesület tábora
 • Korosztály: 3-8. osztály
 • Részvételi díj: 41.000,- Ft
 • Az összeg tartalmazza az utazást, szállást (sátorban), reggelit, ebédet, vacsorát, kenu bérleti díját, túravezetést, mentőmellényt.
 • Jelentkezni 10.000,- Ft előleggel lehet március 10 -ig!

 

2. Nyári tábor Balatonbogláron

 • Időpont: 2024.július 01-05.
 • Helyszín a balatonboglári Ifjúsági Szálló
 • Korosztály: 3-8. osztály
 • Részvételi díj: 59.000,-Ft
 • Az összeg tartalmazza az utazást, szállást, reggelit, vacsorát, néhány programot.
 • Jelentkezni február 9-ig lehet 10.000,-Ft előleg befizetésével! A tábor minimum 40 fő jelentkezése esetén kerül megszervezésre!(Amennyiben valaki a jelentkezési határidő lejárta után visszamondja a tábort, csak akkor tudjuk az előleget visszaadni, ha szerez maga helyett másik tanulót!!)

A tábor díjára részletfizetési lehetőséget adunk, kivéve a jelentkezéskor befizetett előleget, amit egy összegben kérünk. Jelentkezni az iskolai titkárságon lehet, amelyet az előleg befizetésével tudunk elfogadni.

Keretlétszámok: 

            Balatonboglári tábor: 50 fő

            Kenutábor: 50 fő

 

Jánossomorja, 2024. január 10.

Bella Zsolt sk.

intézményvezető

Cirkuszi készségfejlesztő foglalkozás

A Fővárosi Nagycirkusz készségfejlesztő programot hirdetett felső tagozatos általános iskolások részére. A tanulók a foglalkozás során megismerkedhetnek a különböző cirkuszi alaptechnikákkal és mozgásformákkal. A tanulók a kellékeken keresztül – zsonglőrködés, tányérforgatás, gólyalábazás, kötéljárás, egykerekű biciklizés – az artistaművészet fejlesztő hatásait sajátíthatják el. A gyakorlatok nagymértékben erősítik a kognitív képességeiket, és segítik a diákokat koncentrációjuk és mozgáskoordinációjuk fejlesztésében.

További képek

Előadás és emlékezés

Berdó Gábor Károly, a Doni Bajtársi és Kegyeleti Szövetség elnöke idézte fel tanulóinknak a 81 évvel ezelőtt történteket, amely szerint 1943. január 12-én, a reggeli órákban indult meg a Don mellett védelembe helyezkedett 2. magyar hadsereg ellen a Vörös Hadsereg támadása, amelyet “urivi áttörés” néven jegyeztek be a magyar hadtörténet fekete könyvébe. Elmondta, hogy a hadműveletekben a katonai lehetőségeit sokszorosan felülmúló hősiességgel harcoló magyar sereg elveszítette harci technikai eszközeinek szinte egészét, állományának csaknem hetven százalékát.

Adventi forgatag

Az adventi forgatag karácsonyváró rendezvényein tanulóink és tanáraink színvonalas műsorokkal képviselték iskolánkat: gitárszakkör, alsó tagozatosok, művészeti iskolás növendékek, tanár-diák énekkar.
Köszönjük értékteremtő munkájukat!

E-Hód! Hódítsuk meg a biteket!

Lezárult a két hetes online, nemzetközi informatika verseny (E-Hód: Hódítsuk meg a biteket!), amelyen 301 iskola 41.595 diákja vett részt az idei megmérettetésen szerte az országból.
🏆 Iskolánk 259 tanulója (központi: 177 fő, tagiskola: 82 fő) vett részt ezen a versenyen 3-8.osztályból és kiváló eredmények születtek, amelyek egyben az országos eredmények is!
3️⃣.-4️⃣.osztály (4.042 főből):
14. helyezett Szabó Eszter 4.K
17. helyezett Demeter Zoé 3.K
18. helyezett Horváth Csilla 4.K
19. helyezett Nagy Szofia 4.A
21. helyezett Somogyi Jázmin 4.A
25. helyezett Hafner Botond 4.K
30. helyezett Szilágyi Bendegúz 3.B, Kecskés Léna 3.K, Mátyás Léna 3.K
5️⃣6️⃣. osztály (8.621 főből):
16. helyezett Horváth Dorka 6.B, aki iskolánkból a legmagasabb pontszámot érte el a 259 főből.
29. helyezett Sipőcz Anna 6.B
Gratulálunk!

XIII. Jánossomorjai Rézfúvós Találkozó

Iskolánk három trombitás tanulója vett részt a XIII. Jánossomorjai Rézfúvós Találkozó és Minősítő Versenyen a Müvelődési Házban. A népes, csak rézfúvósokból álló mezőnyben Baranyai Hanna és Szennyei Béla Balázs arany, Czinder Áron bronz fokozatot ért el.
Gratulálunk nekik!!!
Felkészítő tanár: Dravetzky István
Zongorán kísért: Dravetzkyné Stumpf Erika
A rendezvényt iskolánk igazgatója, Bella Zsolt nyitotta meg.
Külön köszönet Cser Dominik Ferencnek a konferálásért!

Karácsonyi üdvözletek

Közeleg az ünnep és 20 iskola összefogásaval, egy akció keretében a tanulók saját készítésű képeslapot küldenek egymásnak.
A 3.A osztály is csatlakozott a kezdeményezéshez. Így 20 db egyedi, saját készítésű képeslap, (kedves üzenettel) áll útra készen az ország 20 különböző iskolájába: Budapest, Cegléd, Hatvan, Vasmegyer, Öcsöd, Abda, Törökszentmiklós, Jászárokszállás, Fertőrákos és még sorolhatnánk.
Nagyon szép munkák születtek, reméljük minden 3. osztálynak tetszeni fog. A gyerekek nagyon élvezték az alkotás folyamatát.

Pályaválasztási kiállítás

Pályaválasztási kiállításon jártunk, ahol mindenki megtalálhatta az őt érdeklő szakmát és lehetőség volt annak kipróbálására is.

Szavalóverseny Kimlén

Klafszky-tagiskolánk 3 felsős tanulója vett részt a Kimlén megrendezett körzeti szavalóversenyen.
Filipsz Adrienn és Pető Fruzsina szép szavalattal állt helyt a nagyon népes mezőnyben.
Gősi Zoltán 8. osztályos tanuló I. helyezett lett!

Tej: élet, erő, egészség

Dr Nagy István agrárminiszter kezdeményezésére , a Tej Terméktanács közreműködésével a mai nap egy interaktív kiállítást tekinthettek meg tanulóink az intézmény tornatermében. Egy diatetikus előadást tartott a tej és tejtermékek jótékony, egészségre gyakorolt hatásairól. Majd négy állomáson gyakorlati bemutatót láthattak a tej előállításáról, felhasználásáról. A résztvevő osztályok teli élményekkel jöttek el a helyszínről.