Iskolánk alaptevékenysége az alapfokú művészetoktatás zeneművészeti és táncművészeti ágon. Intézményünk fő feladata, hogy az érdeklődők lehető legszélesebb köre számára biztosítsa a lehetőséget a zene és moderntánc alapjainak a megkedveléséhez és megismeréséhez, támogassa a tehetséges tanulók továbbtanulását, valamint biztos tudást nyújtson növendékeinknek az ismereteik későbbi önálló fejlesztéséhez.

Jelentkezési lap új beiratkozóknak

Vezetői pályázat, Dravetzky István

Tanulható szakok:

Zeneművészeti ág:

Akkordikus tanszak – ütő (dob, xilofon, ritmushangszerek, stb)

Billentyűs tanszakok – zongora, szintetizátor-keyboard

Fafúvós tanszak – furulya, klarinét, szaxofon

Rézfúvós tanszak: trombita, kürt, harsona, tenorkürt, tuba

Vonós tanszak – hegedű

Zeneismeret tanszak – játékos szolfézs előképző kezdőknek

Táncművészeti ág:
moderntánc

Hangszereket a következő tanszakok tanulásához tudunk biztosítani:

hegedű, trombita, kürt, tenorkürt, tuba, furulya, klarinét, szaxofon

Az alapfokú művészetoktatás térítési díja új jelentkezők esetében:

  • szolfézs előképző tanszakon: 7.600,- Ft / FÉLÉV
  • hangszeres tanszakokon: 11.200,- Ft / FÉLÉV
  • moderntánc tanszakon: 9.100,- Ft / FÉLÉV

 

Rézfúvós találkozó 2023.

XIII. Jánossomorjai Rézfúvós Találkozó és Minősítő Verseny – 2023.11.29.

Sorrend

Galéria

Eredmények

Iskolánk három trombitás tanulója vett részt a XIII. Jánossomorjai Rézfúvós Találkozó és Minősítő Versenyen a Müvelődési Házban. A népes, csak rézfúvósokból álló mezőnyben Baranyai Hanna és Szennyei Béla Balázs arany, Czinder Áron bronz fokozatot ért el.
Gratulálunk nekik!!! 
Felkészítő tanár: Dravetzky István
Zongorán kísért: Dravetzkyné Stumpf Erika
A rendezvényt iskolánk igazgatója, Bella Zsolt nyitotta meg.
Külön köszönet Cser Dominik Ferencnek a konferálásért!

Intézményünk tizenharmadik alkalommal rendezi meg a Jánossomorjai Rézfúvós Találkozó és Minősítő versenyt.

A rendezvény célja a szakmai tapasztalatcsere a tanulók és a tanárok részére, továbbá hogy lehetőséget adjon a zeneiskolás rézfúvós tanulóknak az egyéni szereplésre, megismerjék társaikat és meghallgathassák egymást.

A versenyre elsősorban Győr-Moson-Sopron Megye és környéke zeneiskoláinak rézfúvós növendékeit várjuk. Jelentkezni három korcsoportban lehet. A versenyzőknek két különböző stílusú és karakterű művet kell bemutatniuk. A zsűri a résztvevőket pontszámok alapján ARANY, EZÜST, vagy BRONZ fokozattal, a kiemelkedően magas színvonalú produkciókat NÍVÓDÍJJAL jutalmazza. A lehetőségeinkhez mérten a legtöbb pontszámot elért tanulók ajándékot kapnak.

A zsűri tagjai:

Dr. Molnár Gyula – kürtművész, a győri Széchenyi István Egyetem Művészeti Kar és a Richter János Zeneművészeti Szakgimnázium, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium kürttanára

Horváth László – trombitaművész, a győri Richter János Zeneművészeti Szakgimnázium, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium trombitatanára

Korcsoportok: (általános iskolai osztályok alapján)

I. 3-4-5. osztályos tanulók

II. 6-7. osztályos tanulók

III. 8. osztályos és középiskolás tanulók

Jelentkezési határidő: 2023. november 13. (hétfő)

Jelentkezési díj 1500,- forint, melyet a „Jánossomorja Művészetoktatásáért Alapítvány” képviselőjének lehet befizetni a helyszínen, illetve előreutalással az alapítvány számla-számára: 59600121-10027776 (Közleményben az iskola rövid nevét kérjük feltüntetni).

Rézfúvós találkozó 2022.

XII. Jánossomorjai Rézfúvós Találkozó és Minősítő Verseny – 2022.11.23.

Eredmények_2022.

Galéria

Intézményünk tizenkettedik alkalommal rendezte a Jánossomorjai Rézfúvós Találkozó és Minősítő versenyt. A rendezvényre 11 iskolából 34 tanuló jelentkezett. Őket 12-12 pedagógus kísért el. Iskolánkat két tanuló képviselte. Szennyei Béla Balázs és Czinder Áron trombitán arany és ezüst fokozatot értek el. Gratulálunk minden résztvevőnek és felkészítő tanáraiknak!

Rézfúvós találkozó 2021.

XI. Jánossomorjai Rézfúvós Találkozó és Minősítő Verseny – 2021.11.24.

Eredmények_2021.

Galéria

Művészeti iskolánk november 24-én, szerdán tizenegyedik alkalommal szervezte a Jánossomorjai Rézfúvós Találkozó és Minősítő Versenyt.
A Minősítő Versenyre ebben az évben 7 megyei alapfokú művészeti iskolából, valamint Komáromból és Szombathelyről 3 korcsoportban összesen 24 tanuló jelentkezett. Ezzel a kezdeményezésünkkel szeretnénk nagyobb összefogást kialakítani az Észak Dunántúl zeneiskoláinak rézfúvós tanárai és tanulói között. A rendezvényünk elsődleges célja a szakmai tapasztalatcsere, továbbá, hogy lehetőséget adjon a zeneiskolás rézfúvós tanulóknak az egyéni szereplésre, megismerjék társaikat és meghallgathassák egymást. A verseny ebben a régióban egyedülállónak és hiánypótlónak számít, hiszen itt a szakmai zsűri segítségével csak rézfúvós produkciók kerülnek egymással összehasonlításra.