Középiskolai felvételi tájékoztató, 2023/24-es tanév

Tájékoztató letöltése

Tisztelt 8. osztályos szülők!
A 2023/24-es tanévben fontos feladat hárul Önökre, dönteniük kell gyermekük továbbtanulásáról. Az alábbiakban néhány fontos teendőre és határidőre hívom fel figyelmüket. Ez a tájékoztató nem helyettesíti a felvételi eljárás dokumentumaihoz készült útmutatókat,
mindössze néhány mozzanat hangsúlyozásával segítséget kívánok adni a középiskolai  jelentkezési folyamat elindulásához. Kérjük, hogy az iskolaválasztásáról gyermekükkel közösen, körültekintően döntsenek.  Korlátlan számú középfokú iskolát jelölhetnek meg, de célszerű olyan iskolákat választani, amelyek megfelelnek gyermekük képességeinek, érdeklődési körének. Érdeklődjenek a középfokú iskolában a felvételekről és a teendőkről.

A középfokú felvételi részletes eljárásának rendje

Felvételi a középfokú iskolákban, részletes

 

A felvételi eljárással kapcsolatos további, részletes információkat az Oktatási Hivatal honlapján (www.oktatas.hu), a Köznevelés/Középfokú felvételi eljárás/A középfokú felvételi eljárás információi menüpont alatt találhatják meg.

 

Központi írásbeli vizsga feladatlapjai és a javítási és értékelési útmutatók

KIFIR tanulmányi terület, felvételi tájékoztató és írásbeli vizsgahelyszín kereső

Az Oktatási Hivatal nyilvánosságra hozza a 2023/2024. tanévre felvételt hirdető középfokú intézmények tanulmányi területeit és felvételi tájékoztatóit.

Az alábbi linken elérhető a kereső program, amelynek segítségével a leendő középiskolások és szüleik kereshetnek a középfokú iskolák által meghirdetett tanulmányi területek között és letölthetik az őket érdeklő középfokú intézmények felvételi tájékoztatóit.

KIFIR tanulmányi terület, felvételi tájékoztató és írásbeli vizsgahelyszín kereső

Felhívjuk a figyelmüket, hogy a programban kizárólag azok az intézmények szerepelnek, melyek a középfokú felvételi eljárásban megadtak tanulmányi területet, és feltöltötték az intézmény felvételi tájékoztatóját. A tanulmányi területek szövegei kizárólag a középfokú iskolai képzések legfontosabb – jellemzően a felvételi eljárásra vonatkozó – információit tartalmazzák, és nem nyújtanak teljes körű felvilágosítást a képzés egészéről, nem helyettesítik sem a középfokú iskolák felvételi tájékoztatójának megismerését, sem a további tájékozódást.